lørdag 30. mai 2015

Fargepaletten for Sommer
Sommerkvinne med 3 undertyper:


Ekte (kald) sommer

Hvis du ser himmelen i hennes blikk, så er hun en ekte sommer. Som havet om kvelden, uten en eneste solstråle. Mørkgrå skygge i det blå. Ekte sommer kan ha brune øynebryn, men ikke veldig mørke. Det hvite i hennes øyne kan være blåaktig.
Huden er blek, men kjølig beige i utrykket, helt uten varme.
Hårfargen er kald, gjerne brune toner.

Fine farger for henne er kjølige, dempede, lyse med grått i . Pastellfargene er suverene, helst de som minner om havet. Ingen skrikende blåtoner, men de som har grått i seg. Den beste fargen blandt de mørke er havets blågrått. Den kalde sommeren må-må unngå oransje, senepp og rust.

Leppestift er fin som nedtonet lavendel eller lys plomme.

Smykker og ekte sommeren? Det er ikke nødvendig med kontraster. Det er like bra med sølv eller gull. Men vil du ha steiner, plukk en i blek rosa eller blå. Rolige og ikke for store smykker er med på å understrekke din type.

Generelt har den ekte sommeren øyne som minner om havet, beige hud og gjerne brunt hår.

Nedtonet sommer

Nedtonet sommer er en kjølig type, men ikke så kald at hun skal bare bruke  pastellfarger og forkaste gull.
Nedtonet sommer kan ha grønne reflekser i hennes blå øyne. Hverken kaldt eller varmt blikk, men ganske neutralt i blå, grønnblå, grønne eller i de nøttefargede øyne.
Huden er gråblekk og helt uten gyldne toner.
Det lysbrune, eller blonde håret har askereflekser i seg og er ikke helt ensfarget. Også grått er ikke bare grått, men har dempede reflekser. "Kommunefarget" eller gråmus er typiske den nedtonede sommeren.

De beste fargenes henne er også nedtonet, uten sterk energi og med lett tåkeslør over. Rolige, neddempede, både lyse og mørke nyanser. Det beste for hennes subtile ansikt er det å unngå sterke accenter.

Nedtonet marineblått,  blått, svak lavendel, gråaktig lilla. Det samme gjelder rosatoner.Tenk på at de beste fargene for deg  er i en bolle med knuste bær med forskjellig mengde yoghurt i. Ingen intensivitet, ingen sterk energi. Dempede.

Leppene er fine med både nude og nedtonet rosa.

Smykkene dine er både i sølv og gull, men spesielt fine i rosa gull.

Generelt har den nedtonede sommeren litt varierte toner med askegrå reflekser i håret og gjerne noe grønt i øynene.
Sart, lys sommer

Eterisk og delikat skjønnhet. Hun har glassaktig blikk, det er lite fargestoffer i hennes blå, grå eller grønne øyne. Lyse vipper og bryn.
Huden er lys, kjølig og ligner litt på lys vår. Huden har noe rosa i seg.
Hun er naturlig blond og på det mørkeste er hun mørk askeblond.

Generelt er det få kontraster mellom hud, hår og øyne.

Fargene som er kler henne best er er kalde pasteller. Sterke farger vil gjøre henne utkledt ut, og det skal hun vel ikke være. Ro, harmoni og balanse er hennes beste venner i fargevalg.
Sort - nei, nei! Lette, gråfarger. Kanskje gråbeige. Nedtonet blått er fin; kobolt og marine er for dominerende for henne. Subtile grønnt- og turkisnyanser får frem øynefargen. Pastellgult  spiller fint med hennes hud. Men det aller vakreste er subtile og lette rosanyanser til henne. Lavendel med grått i og fiolett med grått i.

For munnen - koral- og laksefarget gloss, også nude om du sminker forsiktig øynene.

Smykkene hennes er i flottest i hvitgull. Klassisk gull helst langt unna ansiktet. Smykkene hennes er bittesmå og subtile. Diamanter eller klare stener. Ønsker du farge på smykkesten - velg lysrosa.

Generelt er det få kontraster mellom hud, hår og øyne hos den lyse og sarte sommerkvinnen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er åpne for alle, velkommen!