søndag 22. mars 2015

Aha, gamine stil !

Det har du vel neppe hørt om, eller hva?

Det er ikke dumt å vite hva gamine stilen er. Den originale gamine var Audrey Hepburn (1929-1993) En slank guttejente med dådyrøyne, uskyldig og lekende pikebarn.
Jeg tror du kan være gamine om du vil resten av livet, for det var hun, Audrey Hepburn
En annen gamine var Jackie O.

Av de unge gamine har vi Audrey Tautou, noen husker kanskje henne som Amelie fra Montmartre, en film som var nesten dødelig sjarmerende.
Gamine stilen er akkurat det omvendte av sexy eller femme fatale - den er sjarmerende, søtt  og uskyldig. Ingen halvnakne damer med høyt hår, nei. Gamine kan være romantisk, men også androgyn (hvis du ikke husker hva androgyn stil er, titt her androgyn stil). 
Håret er nett, langt eller kort, samme det.
Make-up er beskjeden, med vekt på øyne med eye-liner og lange vipper. 
Neglene er korte, gjerne i rosa eller nude neglelakk. 

Fargene er stortsett bleke og lyse, men du kan slå til med sort eller marineblått, og det er jo fine farger.Topper ligner fint på de klassiske, men er søte og gjerne i pasteller, kjoler i A-fasong, det lille sorte er så absolutt med. Skoene er ballerinas eller høye hæler i lyse farger.

Klærne må ikke være for trendy, for manlige, for sexy, for casual - skjønner? Du kan fint bruke hatt, hårbånd, solbriller, enkle smykker og perler, små vesker, smale belter, små fargerike skjerf som accessorier. Til og med dufter kan du ha i gamine stil, om du ønsker det. Blomster,vanilje eller frukt.

Som alltid, kan du blåse i hele gamine og være deg selv, men om du bevisst velger et eller annet lekende element fra denne stilen, så heier jeg på deg. For denne stilen har mye med fransk chic å gjøre, og det er jeg spesielt begeistret for. Silver Life sier ja til gamine!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er åpne for alle, velkommen!