søndag 14. desember 2014

Silver Life = Enklere Liv

Heldigvis, har jeg mitt ord om enklere liv på det tørre.

Sommeren i fjor, har vi flyttet til en leilighet 3 ganger mindre enn den vi bodde i en del år. Vi fikk ca 4 måneder på å finne ut hvordan er det mulig å redusere  for å flytte.

Det var først da at vi skjønte hvilket mareritt vi skapte for oss selv gjennom tiden, ved stadig å plusse på flere gjenstander, uten å legge merke til det.

I en stor leilighet, hvor vi hadde riklig med skap og hyller og boder med enda flere skap og hyller og gararasje med ekstra stor bod og nye løpemeter med hyller, virket det ikke som om ting tok overhånd. Jeg tørr ikke en gang tenke på dere som bor i store hus med både kjeller og loft!

Så hvordan starte pakkingen? Jo, vi handlet pappkartonger og begynte på pakkeprosessen 4 måneder før flytting. Det rare var at vi fungerte bra uten ting som fikk plass i 60 (!) pappesker. Vi levde som normalt, lagde alle måltider, tok imot gjester, gjorde alle nødvendige jobber i huset og i hagen, UTEN ting som ble pakket ned i kartongene.
Klær, sko, håndklær, sengetøy, ekstra dyner, spisebestikk, te-, kaffe- og sommerserviser, glass i forskrekkelig mengder, kjøkkenytstyr og kjøkkenmaskiner, blomstervaser, lysestaker, lamper,kunst, bøker, blader, fotoutstyr, datautstyr. Alt fant plass i pappesker og vi savnet INGENTING i vår daglige liv.

Og det var bare prat om småting. I tillegg hadde vi jo møbler og mengder utstyr som vi også måtte ta standpunkt til og flytte på.

Det ble mange annonser på Finn, utall kjøreturer til fretex, flytting av saker til vår leilighet i utlandet, leveringer til familie og venner - flere måneder intens jobbing - for å bli kvitt de godene, som vi har klart å pådra oss i det stille gjennom en del år.

Da vi til slutt flyttet, måtte vi hjelpe oss med en leid kontener, for på tross enorme reduksjoner, satt vi fortsatt med for mye. Og det var for mye av alt i vår lille leilighet og arbeidet med gjøre livet enklere måtte fortsette.

Idag har vi det fint og luftig, hver eneste lille tingen har sin plass, vi klarer oss med 3 små skuffer på kjøkkenet og 4 enkle skap som ikke er fylt til randen. Vi har akkurat nok av alt, det er lyst og hyggelig og vi trives bra i vår lille leilighet. Innkjøpene er godt planlagt og gjennomtenkt fordi det ikke er plass til å stue vekk ting. Vi har frigjort tid og plass i livet vårt for gjøremål vi setter pris på og vi føler ikke et sekund tristhet fordi vi byttet et "stort" liv til enklere.

Forståelsen for mindre forbruk er nå på plass.

Og hvis jeg plager dere med å skrive om en liten garderobe, så vet dere nå hvorfor!

Nå i førjulstid har vi stående et fint skjærebrett på spise- og arbeidsbordet som rommer all julepynten vår og som skaper trivsel i mørke dager.  Og det holder - det er jul nok for oss!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er åpne for alle, velkommen!